Red Gold  - 
Norwich terriers.

Kennel Red Gold.
Om rasen.
Våre hunder.
Valper.
Kajenn - turen til kungariket.

Kajenn del II


Hobbysiden.
      Norwich'en er en svært lite utbredt rase i Norge. Noe særlig godt kjent er den heller ikke. Hvorfor ? - For meg er det en gåte.

Rasens standard:
      Norwich terrieren er en av de minste terrierrasene med en skulderhøyde på 25-26 cm. Særdeles aktiv, livlig og fryktløs, med et elskverdig gemytt og tilpasser seg lett til enhver livsstil. Den er liten, lavstammet, kompakt og robust, en våken hund med god substans og benstamme. Opprinnelig avlet fram for å jakte på rotter, harer, rev og til og med grevling. Derfor skal hederlige arr fra ærlig arbeid ikke regnes som feil.

      Hodet skal ha bredt skalleparti, svakt rundet skalle med god bredde mellom ørene. Disse bæres stående, mellomstore og med spisse øretipper. Snuten er kileformet og ganske kort, kraftig med en lengde som er to tredjedeler av skallens lengde. Markert stopp. Saksebitt. Øynene skal være små ovale og mørke, uttrykksfulle, klare og oppmerksomme. Halsen skal være sterk og med god lengde.

      Ryggen skal være kort, kroppen kompakt med godt dyp. Brystet langt og rommelig, rygglinjen rett. Korte framben som slutter tett inntil kroppen. Kraftfulle og rette. Bakbena skal være kraftige og muskuløse med god drivkraft. Godt vinklet både foran og bak. Kattepoter, runde og godt samlet rettet framover. Målbevisste bevegelser, parallelle og frie med godt fraspark. Rett rygglinje med høyt ansatt hale som avslutning. Bæres rett opp, tykk ved roten og avsmalende.

      Pelsen skal være hard, ru og rett, ligge tett inntil kroppen og ha tjukk underull. Den skal være lengre og grovere på halsen og brystet for å danne en krave som innrammer hodet. Håret skal være kort på hodet og ører bortsett fra øyebryn og litt skjegg. Alle nyanser av rødt, hvetefarget, black-and-tan eller gråmelert. Hvite tegninger eller flekker er ikke ønskelig. Hjemland er England.