Skummere.


Utstyr.

Akvarier.
Biologiske filtere.
Skummere.
Belysning.
Annet utstyr.
Elektrisk CO2 anlegg.
Konvensjonelt CO2 anlegg.Akvariesiden.

Tilbake til hovedsiden.

 

Rotasjonsskummere har den ubetingede fordel at de er svært små fysisk. Disse har vi testet ut i nærmere to år nå, og konklusjonen er at de fungerer utmerket. Denne skummeren er imidlertid svært avhengig av å bli installert og betjent på en korrekt måte.
Luftdreven motstrømsskummer fra Sander. Vi har meget utstrakt erfaring med bruk av denne skummeren og konklusjonen må bli at den er svært bra. Den krever imidlertid ei luftpumpe av god kvalitet, slik som for eksempel Optima.
Dispergatorskummer i den litt større kategorien. Denne er beregnet på akvarier opp til to tre tusen liter, men jeg har sett den installert i mye mindre akvarier.
Injektorskummer er nok den typen det finnes flest av rundt omkring. Luftboblene i disse skummerene dannes ved at vannet presses gjennom en innsnevring. Dette skaper et undertrykk på utløpssiden. Her sitter det et luftinntak. Den skummeren du ser på bildet er en veldig stor modell beregnet på de aller største akvarietypene, men det finnes slike skummere fra de helt minste til de største. Både fra denne og andre produsenter.