Pseudotropheus lombardoi.


Ps. lombardoi hann - de mørke strekene blir etterhvert borte.


Ps. lombardoi hunn og en Lab. trewavasae Lions cove hann.

Her dreier det seg om en av de absolutte klassikere blandt malawiciklider. Denne har vært med siden de aller tidligeste importer. Før var den kjent under navnet Liliancinus. Det mest fascinerende med denne fisken er nok yngelen og fargen på disse. Knall blå og sort fra første dag, nesten som Ps. demasoni. Etterhvert vil hannene farge om til gult.

Om fiskene.

Lombardoien er en mellomstor mbuna som i voksen tilstand måler rundt 12 cm. Hannen er større enn hunnen. Får du en grå fisk med sorte bleke striper, er dette sannsynligvis den dominante hunnen i flokken din, men det kan også være en uutfarget hann. Den er lett å drette. Hunnen munnruger i 21 døgn. Holdes best i en gruppe på 4 dyr eller mer. Fores best med en bra type flakfor eller med rekemiks. Som selskap til disse fiskene kan du ha andre "Mbunas", helst de litt mer robuste, da lombardoien er temmelig agressiv.

Om akvariet.

Denne fisken skal du ikke ha i noe mindre enn en 160 liter. Det mest ideelle er nok et noe større kar. Moderat vanngjennomstrømmning og topp vannkvalitet er et must. Overfor vannverdiene er den ganske tolerant bare vannet ikke blir for bløtt eller surt. En hardhet mellom 5 og 10 er ideelt, og en pH rundt 8. Som alle malawichiklider har den også godt av en tilsats med havsalt i vannet.Hannene er som kjent veldig utsatt for småskader på grunn av den stadige kranglingen. Hvis fiskene dine skulle bli syke, så kan du lese mer om det her.

 


 

Tilbake til akvariesiden.