Seriatopora hystrix.       Her har vi et fint rosa eksemplar av arten. Fotografert i Kenneth Olsens akvarium. Uttallige er avleggerene Kenneth har spredd.

Akvariesiden.
Tilbake til hovedsiden.

      Dette er en korall som egentlig ikke er særlig vanlig i handelen. Men, i norske saltvannsakvarier ser du den ofte, og årsaken er, som så ofte før, - den lille kjerne av helfrelste saltvannsakvarister. De som har vært med noen år. Korallen er nemlig svært enkel å formere ved fragmentering. Og da sier det seg nesten selv at det ofte blir med en avlegger hjem etter et besøk hos noen av dem.
      Korallen er som man ser en såkalt småpolyppet steinkorall. (SPS - kalles de gjerne.)  De små polyppene ligger på linje, og derav navnet Seriatopora. Genuset inneholder fem til nå beskrevne og kjente arter, og av disse er det kun S. hystrix man normalt finner i korallrevsakvarium. Det som kjennetegner arten er, foruten polyppenenes plassering, den sterkt forgrenede veksten og de tynne grenene. Det finnes egentlig ikke så mye som likner. Til nød kanskje enkelte eksemplar av Stylophora pistillata eller Pocillopora sp. I naturen finner man den over stort sett hele den delen av Stillehavet man finner korallrev. Her er korallen også like gjerne gul som rosa, noe man sjelden ser i akvarium.
      Det er en grei korall å holde i fangenskap. Alt fra middels lysstyrke og oppover duger. Vi har sett den holdt med stort hell under lysrør, men for å få den fine rosa pigmenteringen, så er det nok best med metallhalogen, selv også har sett den med fine farger under lysrør. Dårlig vannkvalitet eller sporstoffmangel skal man ikke utsette denne korallen for. Da dør den fort. Å flytte den fort fra svakt lys til en plassering i det sterkeste lyset, skal man også være forsiktig med. Formering gjør du enkelt ved å bryte av en bit av en grein og feste denne til en stein med undervannsepoxy slik som Reef Construct fra AM. Helt til slutt kan vi også nevne at det vi skriver om å ha Acropora i artikkelen om den, er gangbart for Seriatopora.