Pseudoplexaura spp.


Generell akvaristikk.
Karbondioksyd.
Nitratsyklusen.
Nybegynnersidene.

Saltvann.
Hvorfor saltvann.
Hvordan starte ?
Runes start-dagbok.
Besøk hos Kenneth Olsen.
Oppstart av korallakvarium.
Flytting av korallakv. del 1.
Flytting av korallakv. del2.

Flytting av korallakv. del3.


Om saltvannsdyr.

Kjempemuslinger.

Skiveanemoner.

Storpolypp. steinkoraller.

Småpolypp. steinkoraller.

Mykkoraller.
   
Gorgonier.
Reker.

Hvirvelløse dyr.
Røde planarier.
Osterobium.
Krigføring mellom koraller.  
Kjemikalier.
Bøker om saltvann.

Akvariesiden.

Tilbake til hovedsiden.

 


Hornkorall,
Pseudoplexaura sp.  fra Kenneth Olsens akvarium.
     Hornkoraller eller gorgonier er ikke spesielt vanlige i norske saltvannsakvarium. Det er to årsaker til dette. For det første så er en del av artene ganske vanskelige å holde, det andre er at de absolutt beste artene for akvariet kommer fra Karibien, og derfra er det kun sporadiske importer til de fleste akvariebutikkene i Norge.  Dette er egentlig litt synd, fordi mange av de hermatypiske hornkorallene fra Karibien er ypperlige å ha i korallrevsakvariet.
     For noen år siden fikk jeg en sending med dyrkede avleggere av flere arter fra en grossist i Florida, og de fleste av disse har klart seg bra, og blitt distribuert blant mange norske akvarister. Disse var først og fremst fra familiene:
    -
Pseudoplexaura
    - Pterogorgia
    - Pseudpterogorgia

    
Når det gjelder stell av disse dyrene så er bra lys og god gjennomstrømmning det viktigeste. Jeg har selv med suksess hatt de med lysstoffrør, så metallhalogen er ikke nødvendig.  De får som sagt hovedparten av sitt næringsopptak via symbiotiske alger, men en del av dem tar til seg litt fast føde også, og da er nyklekket artemia ideelt for disse. Helt til slutt vil jeg nevne at det er en del ikke symbiotiske hornkoraller fra Stillehavet i handelen. Disse har flotte farger, og ser svært fristende ut, men styr unna, disse er så godt som umulige å holde i live over tid.

Vil du vite mer kan du lese om disse dyrene i The Modern Coral Reef Aquarium - 2 eller The Reef Aquarium - 2. Mer info under bokomtalene.