Neolamprologus longior     Liten del av en flott flokk.

 

Handelsnavn: Appelsinciklide eller bare leleupi

Størrelse:
12 cm. - hunnene mindre. Ofte betydelig mindre i akvarium.

Utberedelse: Denne arten finnes langs deler av nordvest kysten av Tanganyikasjøen. 

Biotop: Overgangssonen, fra 35-40 meter og innover.

Akvariebetingelser:  Holdes parvis. Akvarium fra 63liter og oppover. Som partnere kan man ha hva som helst bare de er stor nok. småfisk vil naturlig nok denne spise opp. 

Føde: Små fiskog ryggradsløse dyr som den snapper opp blant sprekker og stener i underlaget.

Fór: Frossenfór av god kvalitet. Suppler gjerne med et bra tørrfór, frysetørret og lignende. Nyklekket artemia er også svært bra.

Oppdrett: Grotteleker.

Kjønnsforskjeller: Ikke så store. Hannen er som regel større. Ofte har hannen, og som regel i lek, sorte kanter på finner og hode. Sikrest med kjønnbestemming.

Spesielt om disse fiskene: Vær litt varsom med disse fiskene. De er nærmest ekstreme til å hoppe.

Spesielt om akvariet:
Denne fisken skal du ikke ha i noe mindre enn en 63liter. Er akvariet for lite må du skille hanne og hunne etter lek. Bra vanngjennomstrømming og bra vannkvalitet. Overfor vannverdiene er den ganske tolerant bare vannet ikke blir for bløtt eller surt. En hardhet over 10 er ideelt, og en pH over 8. Som alle Tanganyikaciklider har den også godt av en tilsats med havsalt i vannet. Har du ikke "veldig ideelt" vann så vil jeg også anbefale at du bruker et godt vannforbedringsmiddel slik som Tetra Aquasafe eller Sera Aqutan.  Hvis fiskene dine skulle bli syke, så kan du lese mer om det her.

 


 

Tilbake til akvariesiden.