Placidochromis milomo.Lenge gikk det rykter om en rød T. duboisi, men det stemte ikke.     P. milomo ikke helt utfarget hanne.

 

Handelsnavn: "Super VC 10", "Haplochromis labrosus".

Størrelse:
25 cm. - hunnene en god del mindre.

Utberedelse: Finnes over stort sett hele Malawisjøen. Ingen kjent geografisk variasjon.

Biotop: Klippebioptopen på større dyp. Som regel på rundt 25 - 30 m.

Akvariebetingelser: Kan holdes parvis i større akvarier. Holdes gjerne i større grupper med mange fler. Akvarium fra 250 liter og oppover. Som partnere kan man ha andre utakas. Mbunas blir ofte for tøfft for denne om man tenker på oppdrett. Hvis ikke kan du ha den sammen med nesten hva som helst.

Føde: All slags i hovedsak animalsk føde som den finner i sedimentlaget på steinene og bunnen.

Fór: Frossenfór av god kvalitet. Suppler gjerne med et bra tørrfór. 

Oppdrett: Arten leker i sanden. Hunnen munnruger i ca. tre uker. Hunnen passer yngelen etter at den er sluppet ut.

Kjønnsforskjeller: Hannene mye større og med intensive farger. Hunnene forblir stripete og ser ut som yngel hele livet.

Spesielt om disse fiskene: Dette er en stor og kraftig fisk som skal ha mye mat Fargene kommer ikke så flott frem hvis det er for mye lys i akvariet.

Spesielt om akvariet: Denne fisken skal du ikke ha i noe mindre enn en 250 liter. Det mest ideelle er imidlertid en 530. Bra vanngjennomstrømmning og bra vannkvalitet. Overfor vannverdiene er den ganske tolerant bare vannet ikke blir for bløtt eller surt. En hardhet over 4 er ideelt, og en pH over 8. Som alle malawiciklider har den også godt av en tilsats med havsalt i vannet. Har du ikke "veldig ideelt" vann så vil jeg også anbefale at du bruker et godt vannforbedringsmiddel slik som Tetra Aquasafe eller Sera Aqutan. Når det gjelder innredningen av akvariet så får du best farge på fiskene hvis du holder dem i ganske mørke farger. Jeg pleier å bruke strandsand. Bakgrunnen kan du med fordel holde litt mørk. Hvis fiskene dine skulle bli syke, så kan du lese mer om det her.

 


 

Tilbake til akvariesiden.