"Enantiopus sp. "melanogenys Namanzi".Lenge gikk det rykter om en rød T. duboisi, men det stemte ikke.Handelsnavn: Ingen spesielle.

Størrelse:
16 cm. - hunnene noe mindre. Ofte betydelig mindre i akvarium.

Utberedelse: Denne arten finnes det ingen dokumentasjon om utberedelsesområdet på.Den fanges i området rundt Namansi 

Biotop: Over sand , fra 25 meter og innover.

Akvariebetingelser:  Holdes gjerne i større grupper med mange hanner og hunner. Akvarium fra 250 liter og oppover. Som partnere må man passe på å ikke sette in for tøffe fisker, slik at hannene får anledning til å kontrollere bunnen og farge ut.. 

Føde: Små ryggradsløse dyr som den finner i sedimentlaget og sanden på bunnen.

Fór: Frossenfór av god kvalitet. Suppler gjerne med et bra tørrfór, frysetørret og lignende. Nyklekket artemia er også svært bra.

Oppdrett: Hannen bygger syv små tårn i sirkel med grop i midten av disse, rundt disse et krater med diameter på ca. 50 cm. Arten leker i gropene. Hunnen munnruger i ca. tre uker. Større individ har rundt 30 yngel.Yngelen må fores med nyklekket artemia eller annet smått levendefór.

Kjønnsforskjeller: Hannene har intensive farger. Hunnene forblir sølvgrå og farger ikke om.

Spesielt om disse fiskene: Vær litt varsom med disse fiskene. Ikke nærm deg akvarieglasset når lyset er avslått. Spesielt hardfør er den heller ikke. 

Spesielt om akvariet:
Denne fisken skal du ikke ha i noe mindre enn en 240 liter. Det mest ideelle er imidlertid en 325 eller 500 liter. Bra vanngjennomstrømmning og bra vannkvalitet. Overfor vannverdiene er den ganske tolerant bare vannet ikke blir for bløtt eller surt. En hardhet over 10 er ideelt, og en pH over 8. Som alle Tanganyikaciklider har den også godt av en tilsats med havsalt i vannet. Har du ikke "veldig ideelt" vann så vil jeg også anbefale at du bruker et godt vannforbedringsmiddel slik som Tetra Aquasafe eller Sera Aqutan.  Hvis fiskene dine skulle bli syke, så kan du lese mer om det her.


 

Tilbake til akvariesiden.