Copadichromis borley "Kadango"


otopharynx1.JPG (17500 bytes)

En klassiker blandt Utakas fra Malawisjøen: "Kadango"

 

     C. borley er en fisk som finnes over stort sett hele Malawisjøen. Det utviser en ganske stor variasjon rundt om i sjøen på de forskjellige fangststedene, men vi snakker neppe om endemiske arter. En av de flotteste er den som kommer fra Kadango, et sted helt sør i Malawisjøen, på østkysten, rett overfor Thumbi point. Det mest særpregede med fiskene her er nok rødfargen. Det er som kjent ikke mange Malawiciklider som kan fremvise noe skikkelig rødfarge, men denne, sammen med "Hinderi'en" er en av de bedre. Så er da også denne fisken ubestridt en klassiker. Kjent som den er både som "Kadango" og som "Borley redfin" Sistnevnte navn henspeiler nok mest på hunnene som er sølvfarget, men med klare rødorange finner. Fisken setter mest pris på zooplankton og andre hvirvelløse som hovediett i naturen. Leken forgår helst i sanden under en stor sten eller klippe.

Om fiskene.

C. borley er en mellomstor Malawi som i voksen tilstand måler rundt 16 cm. Hannen er større enn hunnen. Den er   lett å drette. Hunnen munnruger i 21 døgn. Holdes best parvis eller med flere hunner, selv om dette ikke er noe krav. Fores best med en bra type flakfor eller med rekemiks. Som selskap til disse fiskene kan du ha andre Utakas (sandlekere) fra Malawisjøen.

Om akvariet.

Denne fisken skal du ikke ha i noe mindre enn en 250 liter. Det mest ideelle er imidlertid en 325. Moderat vanngjennomstrømmning og topp vannkvalitet er et must. Overfor vannverdiene er den ganske tolerant bare vannet ikke blir for bløtt eller surt. En hardhet mellom 5 og 10 er ideelt, og en pH rundt 8. Som alle malawichiklider har den også godt av en tilsats med havsalt i vannet. Hvis fiskene dine skulle bli syke, så kan du lese mer om det her.

 


 

Tilbake til akvariesiden.