Altolamprologus calvusLenge gikk det rykter om en rød T. duboisi, men det stemte ikke.     Hanne  - den kan være både gul, brun og svart.

 

Handelsnavn: "Calvus" + Lokajon

Størrelse:
13 cm. - hunnene mye mindre. Ofte betydelig mindre i akvarium.

Utberedelse: Denne arten finnes i det sydlige Congo og nordlige Zambia. De flotteste eksemplene kommer gjerne fra Cameron Bay. 

Biotop: Over sand , fra 25 meter og innover.

Akvariebetingelser:  Holdes parvis. Akvarium fra 160 liter og oppover. Som partnere kan man ha hva som helst bare de er stor nok. småfisk vil naturlig nok denne spise opp. 

Føde: Små fisk som den snapper opp blant sprekker og stener i underlaget.

Fór: Frossenfór av god kvalitet. Suppler gjerne med et bra tørrfór, frysetørret og lignende. Nyklekket artemia er også svært bra.

Oppdrett: Sneglehusleker. Hunner trekker inn i et passende sneglehus og forblir der til yngelen er stor nok til å klare seg på egenhånd.

Kjønnsforskjeller: Hannene har intensive farger og mønster. Hunnene forblir sølvgrå eller brun og farger ikke om. Hannen er mye større. Sikrest med kjønnbestemming.

Spesielt om disse fiskene: Vær litt varsom med disse fiskene. De er nærmest ekstreme til å hoppe. Spesielt hardfør er den heller ikke. 

Spesielt om akvariet:
Denne fisken skal du ikke ha i noe mindre enn en 100 liter. Det mest ideelle er imidlertid en 160 eller 250 liter. Er akvariet for lite må du skille hanne og hunne etter lek. Bra vanngjennomstrømming og bra vannkvalitet. Overfor vannverdiene er den ganske tolerant bare vannet ikke blir for bløtt eller surt. En hardhet over 10 er ideelt, og en pH over 8. Som alle Tanganyikaciklider har den også godt av en tilsats med havsalt i vannet. Har du ikke "veldig ideelt" vann så vil jeg også anbefale at du bruker et godt vannforbedringsmiddel slik som Tetra Aquasafe eller Sera Aqutan.  Hvis fiskene dine skulle bli syke, så kan du lese mer om det her.

 


 

Tilbake til akvariesiden.