Tramitichromis intermedius.Lenge gikk det rykter om en rød T. duboisi, men det stemte ikke.     Hanne - er ofte betydelig mer fargerik enn denne.

 

Handelsnavn: "Lethrinops intermedius"

Størrelse:
14 cm. - hunnene en god del mindre. Ofte betydelig større i akvarium.

Utberedelse: Denne arten finnes rundt hele Malawisjøen. Den viser liten geografisk variasjon.

Biotop: På grunt vann. Som regel over sand.

Akvariebetingelser: Kan holdes parvis i større akvarier. Holdes gjerne i større grupper med mange fler. Akvarium fra 128 liter og oppover. Som partnere kan man ha andre utakas. Mbunas blir ofte for tøfft for denne om man tenker på oppdrett. 

Føde: Små ryggradsløse dyr..

Fór: Frossenfór av god kvalitet. Suppler gjerne med et bra tørrfór. 

Oppdrett: Arten leker i sanden. Hannen bygger et lite kjegleformet bo hvor den likker til seg hunner. Hunnen munnruger i ca. tre uker. 

Kjønnsforskjeller: Hannene er større og med intensivere farger. Hunnene forblir sølvgrå og ser ut som yngel hele livet.

Spesielt om disse fiskene: Kan noen ganger være svært agressiv mot hunnene.

Spesielt om akvariet: Denne fisken skal du ikke ha i noe mindre enn en 128 liter. Det mest ideelle er imidlertid en 325. Bra vanngjennomstrømmning og bra vannkvalitet. Overfor vannverdiene er den ganske tolerant bare vannet ikke blir for bløtt eller surt. En hardhet over 4 er ideelt, og en pH over 8. Som alle malawiciklider har den også godt av en tilsats med havsalt i vannet. Har du ikke "veldig ideelt" vann så vil jeg også anbefale at du bruker et godt vannforbedringsmiddel slik som Tetra Aquasafe eller Sera Aqutan. Når det gjelder innredningen av akvariet så får du best farge på fiskene hvis du holder dem i ganske mørke farger. Jeg pleier å bruke strandsand. Bakgrunnen kan du med fordel holde litt mørk. Hvis fiskene dine skulle bli syke, så kan du lese mer om det her.

 


 

Tilbake til akvariesiden.