Fasaner.


Frank er en mørkerød gullfasan og etter en tragisk ulykke i sommer er han halvt enkemann etter at Cindy omkom. Nå har han bare Pamela å kose seg med.

Fasanhold er en fasinerende hobby, og den må vel være nærmest ideell for den som er litt lat. Dyra går ute hele året og krever et minimum av stell. Rent vann og mat samt litt rensing av voileren og ren sand i ny og ne.

Har du en fasan i hagen så er du også nesten garantert status som et eksotisk innslag i nabolaget. Fasanene våre kan du se fra veien som går forbi huset, og ingen som passerer kan gå forbi uten å ta dyra i nærmere øyesyn. Maken til fargeprakt i norsk vinter finner du ikke. Fasanene trives godt i vårt vinterklima, de kommer fra fjellene i Kina, og der kan det ofte være kaldere enn det er her.

I sommer la Pamela mange egg, som vi la i rugemaskinen. Syv nye filmstjerner ble et resultat av dette. Vil du vite mer om fasaner så finnes det et par brukbare bøker du kan lese om emnet. Disse kan bestilles via Norsk Rasefjærfe Forbund.

Skal du bygge voilere til fasaner bør du også passe på å lage det rovdyrsikkert. Den bør heller ikke lages for liten. Interessen for fasanhold er økende i Norge. Den som har sett dyra skjønner godt hvorfor.

konge.JPG (43733 bytes) Her har du vår kongefasan hann, dette er en av våre største fasaner. Lengden på halefjæra kan bli halvannen meter. Dette er også en av de aller fineste fasanene overhodet, om ikke den mest fargerike. I bakgrunnen kan du se høna.
solvfasan.JPG (58746 bytes) Dette er en sølvfasan hanekylling. Når denne farger ut etter omtrent ett år, så blir den tegnet i hvitt og svart, med en utrolig rød maske over hodet. Denne kan du se utvikle seg på fuglen på bildet.

Tilbake til hobbysiden.