En måned på Ekeby - 10 desember 1999.

Lurer du på hva Ekeby er, så er det bruket vi bor og lever på, i Undrumsdal litt nord for Tønsberg.


 

voliere.JPG (24800 bytes) Hva ? Ny Ekeby og så er det bare 10 dager siden den forrige. Nå har det seg slik at det har skjedd så mye i det siste. Og det tenkte vi at vi fikk dele med dere på en eller annen måte. Far leste også i en artikkel i Dagbladet at det hjalp å skrive hvis en følte seg litt tungsindig nå om vinteren. For vinter har det blitt her på Ekeby. Kulde og snø, og på slik gammel godt prospektkortmanér. Rune var forresten innom med nye bilder i går, og siden jeg lovte dere et bilde av den nye fasanvoliéren så var det bare og fyre i gang HTML - editoren. Bildet ble tatt en av de siste dagene i dette årtusenet med grønne plener. I dag måtte jeg ut og banke snø av nettingtaket.      
smachin.JPG (17644 bytes) For to uker siden så nedkom to av våre chinchillaer med to nydelige små unger. En normalfarget og en beige. Moren er veldig tam slik at det er mange som har sett ungene. Rune har også som du ser tatt noen flotte bilder av dem, og de kan du se her. På bildene er ungene bare et døgn gamle, så de er mye "penere" nå når de har vokst seg litt mere til. PS. - den grå er døpt Rudolf.
rune.JPG (28666 bytes) Rune er nesten kommet i mål med det nye karet sitt. Her kan dere se Gjersøe i kjent positur idet han er i fred med å beundre den siste nyanskaffelsen - en Plerogyra sinuosa som har ligget i et av våre utstillingsakvarier i over tre år. Rune er også i ferd med å lage en liten akvaristisk dagbok over oppsettinga og planlegginga av det nye karet. Følg med på sidene utover vinteren.
Han hadde også en snodig opplevelse med ei reke som du kan lese om her .
oscar.JPG (29409 bytes) Her er en kar som er med om ikke for annet så fordi den ville sende en liten julehilsen til dere alle. Han heter Oscar og har vært med oss en par år allerede. Av avstammning er han en Pterois Volitans. Drakefisk på norsk. Dyret - som er omtrent like giftig som en kobra er en av Runes ubestridte favoritter. Vi har også en annen fremtredende fisk hjemme. Carsten II, en Balistoides Conspicillium, oppkalt etter en god venn, og en av akvarie - norges mest prominente personer, Carsten Mathiesen. Etter det som er meg bekjent, er det omtrent ikke den ting innen akvaristikken Carsten ikke har drevet med. Han slutter ikke med å overraske heller; i siste nummer av Akvarinten så trår han til som spaltist, absolutt med ståkarakter også etter min mening. Noe av det som står på timeplanen for disse sidene utover vinteren er et intervju med samme hr. Mathiesen. Lad kameraet Rune....

       Nå om torsdag hadde vi også fellesmøte for saltvannsforum og saltgruppa i Drammen akvarieklubb. Frammøte var bra, men dette kan du lese mer om under møtereferatet på klubbsidene.

Til neste gang, ha det bra.
Atle og Karin (og Rune på Rostadteigen.)

Har du noe på hjertet så nøl ikke med å gi oss en tilbakemeldig. I gjesteboka har du også muligheten til å være anonym.

Tilbake til hovedsiden.