En måned på Ekeby - 30 november 1999.

Lurer du på hva Ekeby er, så er det bruket vi bor og lever på, i Undrumsdal litt nord for Tønsberg.


       Vinteren kom og gikk her på Ekeby, ihvertfall for nå. Et par tre dager med kulde og snø og julestemning, men nå er det tilbake til en sju åtte grader. Vi får se hvor lenge det vil holde seg slik. Alle tropefuglene er innendørs, men neste år tror jeg at undulater, rosellaer og parakitter kommer til å bli utendørs. Går alt etter planene skal jeg lage volierer med oppvarmet inneplass. Da kan de gå ut og inn som de vil. Undulatene hekket helt til vi tok de inn. De hadde en fire uker gammel unge i en av holkene som ble ruget ut nesten i minusgrader, så at kulda er problemfri for dem er det ikke tvil om. Men, rugekassene bør nok taes ned litt tidligere slik at de slutter å verpe mot slutten av august.
       Fasanvolieren vår ble omsider ferdig i dag.Og godt var det -  sånn som det blåser! Nå hadde det ikke vært mange fasaner igjen med pressening til tak. Jeg måtte slå i noen ekstra stifter på bølgeblikktaket da det ulte som verst igår  - for sikkerhets skyld. Det som begynte ganske moderat på 4x4 meter, ble utvidet til et Picasso-lignende konglomerat av vinkler. Mors drøm - fars mareritt.  Bruk ikke bærnot over en fasanvolier, da går det slik som det må gå hvis en er litt for brå i bevegelsene, og om noen lurer på hva det er de ser i buskene nå så er det en av fars kongefasan høner. Tap og vinn med samme sinn, en lærer så lenge en lever.  Som siste hånd på verket var Ole - Martin, Ingelin og pappa i skogen og hentet noen skikkelig fine halvråtne og mosegrodde trestokker. Det blir snadder for fasanene å hakke i. Ellers så må jeg få lov til å si at volieren ble virkelig fin. -Og stor, sånn cirka 12 ganger en tre fire meter. Rune tok bilder av den, så om ikke så lenge så ligger det nok noen bilder av den her også. Ellers så kan jeg fortelle at vi nå har fem forskjellige arter fasan. Det ble to mørkerøde gullfasaner til overs etter årets odling, og disse ble solgt i dag. Tegn i tiden tyder på at interressen for disse utrolige fuglene er oppadgående.
       På akvariefronten har det også skjedd noe nytt. Far var innom gutta på  Hamar akvarium for en par uker siden, og det var en befrielse etter sjokket jeg fikk i Oslo. Her var både priser og mental holdning av en helt annen verden. Et virkelig flott anlegg har det blitt der oppe, med et bredt utvalg av det meste innen ferskvannsfisk. Nå kjenner jeg disse gutta ganske godt fra før, så jeg ble ikke overrasket av å se at hovedtyngden av fiskene var ciklider. Lykke til Lars, Kyrre og Espen! På hjemme - akvariefronten har vi etterhvert begynt å systematesisere litt i karene etter den store flyttesjauen. Som jeg skrev forrige måned så begynner de å fungere bra, og innkjøringsfasen er etterhvert over for de fleste.
        Tanken på fattig og rik har opptatt far mye den siste måneden. Det er mange det er synd på i kongeriket. Det er drepende mye urettferdighet. Det jeg også ofte ser er at det er utrolig mange merkelige prioriteringer ute og går blandt folk. Som for eksempel når mor beklager seg over at et 35 liters til junior er dyrt. Junior vil minst ha et 63 liters og jeg sier at de udiskutabelt må kjøpe en 250 liters. Dere skulle jo ha Frontosa. Glemte jeg å nevne at mor akkurat hadde vært en måned på Barbados og at far har ørten store flotte utstillings - hunder hjemme. Slikt blir det ikke kommende akvarister av. Jeg hadde ikke snøring peiling på hvordan man kunne argumentere uten å bli direkte ufin. De kjøpte ikke noe akvarium, -og det var vel like bra. For alle andre enn junior. I parantes bemerket er også historien ørlite grann omskrevet av hensyn til personvernet.

Til neste gang; ha det bra.
Atle og Karin (og Rune på Rostadteigen.)

Har du noe på hjertet så nøl ikke med å gi oss en tilbakemeldig. I gjesteboka har du også muligheten til å være anonym.

Tilbake til hovedsiden.