En måned på Ekeby - 15. oktober 2000.

Lurer du på hva Ekeby er, så er det bruket vi bor og lever på, i Undrumsdal litt nord for Tønsberg.


    Dagen gikk, og det fortsatte å regne. De eneste som setter noe særlig pris på det ser ut til å være endene. Til knes i mudder og like fornøye. En skal nok være and for å forstå slikt. Nok om det, regner det ikke her, så regner det sikkert et annet sted. Man får lære seg til å sette pris på det været man har, for som jeg pleier å si; det kan alltid bli mye værre. 
Høstvær kan være en god tid for å filosofere litt over tilværelsen. 

Du kan også filosofere litt om sommeren....
    Fredag den 13. kom og gikk , med fullmåne og allting. Ser ikke ut til at dagen har satt på langt nær samme spor etter seg som AHA´s nyeste video gjorde i går. Og nå har jo Jostein Gaarder funnet ut at han skal skrive ei bok til tross alt. Da er det vel håp allikevel. Tror vel at man må ha en evne til oversikt som er godt over middels for å kunne følge med på alt som skjer om dagen. Når verden rundt oss ser ut som om den er i ferd med å krype inn over vinduskarmen, - legg den gamle visa ; "De nære ting" på platespilleren. Hvis du har en da. Ellers så finnes den vel på CD den også. Etterhvert.
    Jeg stod og så en gasse inn i hvitøyet i dag og tenkte vel at en dag så kommer man vel til fornuft i Midt - østen også. Følte vel at alle på begge sider av gjerdet der nede syntes det er like enkelt å prate sammen, som jeg med gåsa. Skjønt gåsa biter jo kun hvis noen stikker fingrene opp i nebbet på den.
    Endelig er den store fasan - voliéren ferdig. Det ble et større prosjekt enn noen hadde tenkt seg, men om jeg må si det sjøl; den ble fin. Det som kanskje ikke er like bra er at voliérens hovedinnvånere; jaktfasanene, syntes det er best å overnatte under åpen himmel, og ikke under taket som er bygd over en del av voliéren. Kanskje det ble for skummelt. Dyr er ikke alltid like lette å bli klok på. - Og godt er vel kanskje det. (Man må jo ha noen utfordringer)
Her er det mye å filosofere over...
    
    Til det; ha det bra.
Atle og Karin og Rune på Rostadteigen.

Tilbake til hovedsiden.