En måned på Ekeby - 30. oktober 1999.

Lurer du på hva Ekeby er, så er det bruket vi bor og lever på, i Undrumsdal litt nord for Tønsberg.


    Vel, denne siden fikk ikke helt den starten som var meningen. Linken lå der men det fantes jo ingen side. Forklaringen var enkel. Når jeg var i ferd med å legge siste hånd på verket så pajet ISDN kortet. Så da mistet jeg kontakten med nettet, ikke lett å laste opp sider da. Siden du leser dette så ser du jo at ting er tilbake på plass igjen. Nå er jeg sikret mot lumske adaptere også, skulle uhellet være ute så kan vi også nå nettet via en pots og et vanlig modem.
    Mye har skjedd den siste måneden, men noe av det mest gledelige er at akvariene virkelig er i ferd med å stabilisere seg etter flyttingen. Vekk med alle de ekle grønne, kalkalgene er i god vekst. Det ser også ut til at ferskvannskarene har stabilisert seg. Månedens høydepunkt for min del var nok en trio med kongefasaner som vi fikk på mandag. Nå er jeg i gang med å utvide fasanvolieren for disse fuglene var virkelig store. Hannen har halefjær på henimot halvannen meter. Ellers så var Tommy Fredriksen innom sist helg med fersk rapport fra Clarkii oppdrettet. Nå var det ni yngel igjen, og disse var velberget over på tørrfor stadiet. Gratulerer Tommy og Carsten.
    Ellers så er det en viktig sak jeg føler at vi bør informere almennheten om, og det er våre nyanskaffede musefeller. Vi var innom Dagfinn Johansen forleden dag, og da kom jeg til å spørre han om han hadde musefeller, joda, han kom fram med en diger blekkboks av Amerikansk opprinnelse, selvfølgelig var den verdends beste i følge teksten på esken, ikke trengte den åte. Den tok jamen ikke livet av musa heller. Dette var nesten for godt til å være sant. Nok om det, dommen etter et døgns bruk er følgende; etter det vi erfarer er denne fella uten sammenligning det beste på markedet. Den får "Rapp" til å fortone seg som en vits. Det er nesten så jeg får lyst til å anskaffe meg en Boa....
    Rune har også vært usedvanlig flittig i det siste. Masse flotte bilder har dukket opp, noen av dem er allerede å finne rundt omkring på disse sidene. Flere følger. Rune har forresten tatt spranget over i de salte rekker. Han er i ferd med å kjøre i gang en 343 liter. Skal bli moro å følge med utviklinga der fremover. Han kommer nok til å dele opplevelsene med oss andre etter hvert, kjenner jeg han rett.
    Internett er et forunderlig medium, noen ganger lurer jeg på hvorfor vi holder på med dette i det hele tatt, men så langt så har responsen vært over enhver forventning. Vi har fått mange nye venner i løpet av det siste året på grunn av sidene, og flere blir det nok fremover. Nå syntes jeg ikke at alt er bare rettferdig heller, men skitt au, man er da ikke ubetinget hårsår. Svein Fosså har laget hjemmesider han også og de ser bra ut, selv om innholdet og oversikten ikke helt holdt mål etter min mening, men dette bedrer seg nok kjenner jeg Fosså rett. En grov strek i regninga må jeg imidlertid få melde, og det er følgende; det skulle ikke være nødvendig å finne reklame for sengetøy og dylikt på slike sider.,,,
    Jeg tror ikke samme Fosså leser sidene våre, men er det noen der ute som kan overbringe meldinga så værsågod.
Oktober har på mange måter vært en veldig filosofisk måned, det er vel ikke så rart, sommeren er så definitivt borte, det umiddelbart første vi har i sikte er en lang og kald vinter. Det en ikke får gjort i løpet av sommeren får en ikke gjort nå. Allikevel må jeg nok innrømme at sommeren 1999 har vært den mest begivenhetsrike for min del så langt. Det blir spennende å melde hva neste må bringe, hvis livet og helsa holder da, og det håper man jo på, de aller fleste av oss ihvertfall. De fleste har vel fått med seg at vi har byttet bopel i løpet av sommeren, og for alle har dette vært en positiv opplevelse, om enn svært slitsom. Mye er ikke på plass ennå, men det hjelper.
    Artig har det også vært å se at noen av de vi på en måte har vært som faddere for akvaristisk, har kastet seg ut akvariebrasjen selv. Noen hadde vel kanskje sett på dette som en slem form for konkurranse, men vi kan ikke helt se det på den måten. Det blir muligens fler til å dra lasset og da blir det vel mer fritid igjen på oss ? Vi har jo dette bare som en hobby.
    Nå er det bare to små måneder igjen til tusenårsskiftet, og året som kommer tror jeg kommer til å bringe mange forandringer på alle fronter. Etter hvert tror jeg fler og fler kommer til å innse at det er kunnskapene og ikke utstyret som teller, i allt dyrehold. I lys av dette blir det allikevel pussig å se at Eheim nå lansere en ny type filter uten en eneste nyhet. Man kan jo ikke godt påstå at nytt utseende er noen nyhet. Når jeg tenker på hvilke muligheter de hadde hatt... Kommer tilbake med en test av disse filterene i løpet av vinteren. Vi er også i ferd med å teste ut den nye filterserien til Fluval, kommer tilbake med en rapport på dette også.
    Mye annet har skjedd i løpet av den siste måneden, men det får være til neste brev, hvor ofte disse vil komme eller når har jeg ikke helt klart for meg ennå, men det vil definitivt komme et når jeg har noe på hjertet, og det har jeg ofte.... -Til det; ha det bra.
Atle og Karin (og Rune på Rostadteigen.)

Har du noe på hjertet så nøl ikke med å gi oss en tilbakemeldig. I gjesteboka har du også muligheten til å være anonym.

Tilbake til hovedsiden.