Pseudotropheus demasoni


VF Demasoni hann - hunnen er nesten like fin.

For en par år siden tok jeg inn landet første viltfangede Demasonier. Disse fiskene er utvilsomt min ubestridte favoritt blandt Malawiciklidene. Mange kaller dem for Malawisjøens Tropheus og dette med rette. Både i oppførsel og agressivitet er det mange fellestrekk. Spesielt hardfør er den heller ikke.

Om fiskene.

Demasonien er en liten Malawi som i voksen tilstand måler rundt 8 cm. Hannen er mye større enn hunnen. Den er ikke så lett å drette, omtrent som Tropheus. Hunnen munnruger i 21 døgn. Holdes best i en gruppe på 8 dyr eller mer. Det som også er verdt å merke seg er at hunnen er mye mer sensitiv enn de fleste Malawiciklider. Fores best med en bra type flakfor eller med rekemiks. Som selskap til disse fiskene kan du ha andre "Mbunas", helst de litt mer robuste, da Demasonien er kjent for å mobbe livet av det meste. Jeg har aldri sett en Demasoni fått bank av noe annet enn en annen Demasoni.

Om akvariet.

Denne fisken skal du ikke ha i noe mindre enn en 160 liter. Det mest ideelle er imidlertid en 325. Moderat vanngjennomstrømmning og topp vannkvalitet er et must. Overfor vannverdiene er den ganske tolerant bare vannet ikke blir for bløtt eller surt. En hardhet mellom 5 og 10 er ideelt, og en pH rundt 8. Som alle malawichiklider har den også godt av en tilsats med havsalt i vannet.Hannene er som kjent veldig utsatt for småskader på grunn av den stadige kranglingen. Hvis fiskene dine skulle bli syke, så kan du lese mer om det her.

 


 

Tilbake til akvariesiden.