Bøker om saltvann.
Dette er etter vår mening kremen.


Atlas of marine fishes, Warren E. Burgess er selve referanseverket når det gjelder identifisering av marine fisk. Oss bekjent finnes det ikke noe tilsvarende denne boka. Noen syntes at den er stiv i pris, men se først på omfanget.
Terningkast: 5
The Reef Aquarium, volume one, Deelbeck & Sprung, er boka når det gjelder korallrevsakvarium. Disse to gutta sitter på et hav av kunnskap og erfaring med det de skriver om. Du finner svar på alt i denne boka. Det eneste som trekker litt ned er at illustrasjonene og bildene ikke alltid er like gode. I tillegg til generell akvaristikk omhandler bind en også steinkoraller og tridacna muslinger.
Terningkast: 5
The reef aquarium, volume two, Deelbeck & Sprung, omhandler resten av de fastsittende hvirvelløse dyra. Detaljert beskrivelse også av stell under akvarieforhold. Har det bind en mangler.
Terningkast: 6
The modern coral reef aquarium, volume one, Fosså & Nilsen, er ei bok som omhandler korallrev og korallrevsbiotoper rundt omkring i verden. Er du interresert i det er dette boka for deg. Omhandler også i mindre grad korallrevsakvaristikk, stiller da ofte fler spørsmaål enn den besvarer. Omhandler også i liten grad akvarier for vanlige dødelige. Masse flotte $$$$$$$-kar. Flott layout og nydelige bilder trekker opp.
Terningkast: 4/5
The modern coral reef aquarium, volume two, Fosså & Nilsen, har en helt annen vinkling enn bind en. Her er den høye sigarføringa tonet vesentlig ned. Detaljert beskrivelse av de fleste fastsittende hvirvelløse som finnes i handelen. Kravene til å holde dem under akvarieforhold virker gjennomtenkte. Det står ikke at de må dyrkes under HQI i sterk strøm på alle dyra. Svært bra billedmateriale. Utsøkt layout. Et velproposjonert bokverk.
Terningkast: 6
Disse to bøkene startet hele eventyret. Peter Wilkens var nok mer enn noen annen mannen som lærte verden å holde hvirvelløse dyr i lukkede akvariesystem. Bøkene er noe foreldet nå, men det meste av det som står der gjelder ennå. Er oversatt til engelsk, men disse bøkene har vi dessverre ikke.