Bøker om ciklider.


Malawiciklider i sin naturliga miljø, Ad Konings, kom i ny utgave i 1995. Denne boken inneholder mange bra bilder av ciklider tatt i sjøen, de aller fleste bildene gir et bra utgangspunkt for å artsbestemme fiskene. Gir også mye bra informasjon om de forskjellige ciklidebiotopene. Det som imidlertid er et stort minus med denne boka er at den er noe rotete oppbygd. Du vet liksom ikke helt hvor du skal lete etter en bestemt type informasjon. Registeret hjelper noe.
Terningkast: 4
Tanganyika Cichlids in their natural habitat, Ad Konings, denne boka inneholder først og fremst svært mange bra bilder. Boka lider imidlertid en del under mangel på homogenitet, bildetekstene kan til tider være noe rotete. Noe av taxonomien på tropheus kan være ny for en del av leserne. Det gjenstår å se om denne blir stående.
Terningkast: 4/5
Ciklidboken, red. Ad Konings, er selve referanseverket når en skal drive med ciklider som hobby. Inneholder nesten alt om nesten alle typer ciklider. Selv om boken egentlig ikke er så stor.
Terningkast: 6
Back to nature guide om Tanganyikaciklider, Ad Konings, ikke mer å si om denne liie boka at i kraft av prisen så har ingen råd til ikke å ha den. Masse nyttig informasjon om de mest vanlige artene.
Terningkast: 5
Back to nature guide o Malawiciklider, Ad Konings, er også ei svært bra bok, men den har egentlig litt av naturen mot seg, i og med at det er så enormt mange forskjellige Malawiciklider både i sjøen og i handelen, så vil ei bok av denne størrelsen kun dekke noen av dem. Det vil være mange fisker i handelen du rett og slett ikke finner i boka. Allikevel må vi gi den,
Terningkast: 5
Back to nature guide om discus, Dick Au, inneholder ikke bare informasjon om selve diskusen, men også alt rundt fiskene. Stell, fôr,historikk, avl osv. Vi sier ikke mer enn; kjøp den.
Terningkast: 6
Back to nature guide om Malar (Maller), David Sands, inneholder mye bra informasjon om de mest vanlige mallene i handelen. Vi har hørt enkelte malleeksperter nevne at det er en del sorter som savnes. Fine bilder, fin layout, kunne inneholdt litt mer info om mallene under akvarieforhold.
Terningkast: 4
Lake Malawi ciklids from Tanzania, Andreas Spreinat, er ei svært bra bok. Mye bra bilder, fin oppbygning og en velformuler tekst. Boka er kanskje ikke så lett å få tak i Norge, men den er vel verdt anstrengelsene
Terningkast: 5
A guide to the Tazanian ciklids of Lake Malawi, Laif DeMason, er en samling bilder tatt av forfatteren på sine mange ekspedisjoner til Tanzania, som navnet sier inneholder den kun ciklider som kommer fra denne kysten. Mye informasjom, men noe av bildematerialet er av dårlig kvalitet. Først og fremst en guide for å kunne identifisere fisk.
Terningkast: 4

Tilbake til hovedsiden.