Andre fisker.


     Det finnes mye fascinerende akvariefisk i butikkene. Våre sider har primært handlet om saltvann og Østafrikanske ciklider. Dette har en klar sammenheng med at det er det som er hovedinteressen nå. Tidligere har vi vært innom så å si alle mulige slags fisk, så etter hvert så skal du nok komme til å finne en del stoff om mye annet også.

Diskus.
     Diskus har vi en egen artikkel om. Den finner du her. I de seinere åra har det dukket opp utrolig mange fremavlede varianter av fisken. Mange av de vi har sett i det siste har en sammenheng med en mutasjon som ble kalt "Pigeon Blood"

     

     Andre ciklider er det mange som interesserer seg for. Den største gruppen av disse, og også den som er gjenstand for størst oppmerksomhet er de Sør - Amerikanske ciklidene. Andre grupper er Sentral - Amerikanske, Vest - Afrikanske og Madagaskar ciklider. Det finnes også et par ciklider fra Asia som av og til dukker opp i handelen.
malle1.JPG (21229 bytes)     Synodontis angelicus.      Maller er fascinerende fisk. Flesteparten av de som interesserer seg for maller driver med Syd - amerikanske maller. Dette er egentlig ikke så rart, siden det er her man finner den største artsrikdommen. Det er også herfra de fleste mallene i butikken kommer. Men, det finnes maller i alle deler av verden, bortsett fra i Arktis og Antarktis, så hvorfor ikke prøve noen fra noen andre steder også ? Min interesse for Afrikanske maller fikk jeg etter at jeg så bildet av S. angelicus i Akvariets leksikon. Disse mallene spenner over flere forskjellige slekter, men vi skal bare ta for oss en her; maller fra Synodontis slekten. En annen interessant slekt er Malapterurus. Her finner vi blant annet M. Electricus, den elektriske malle. Synodontis maller er utroooolig hardfør fisk. Personlig så har jeg ikke sett en syk Synodontis. Det største problemet med disse fiskene er at de fleste av dem er så godt som umulige å oppdrette i fangeskap. De aller aller fleste av disse fiskene ute på markedet er viltfanget, så noen av de er ganske dyre i innkjøp.

Tilbake til akvariesiden.